onsdag 13. februar 2013

Koteletter med en vri

Inspirert av noe jeg fikk servert for en god stund tilbake og god erfaring med å steke ting i ovnen, prøvde jeg meg litt frem.
Finn en ildfast form.
Sleng ønsket antall koteletter i formen.
Ta så en del fedd med hvitløk som du slenger hele opp med skall (MYE mer smak) og litt sopp skjært i skiver. Har du noe mer spennende så putt det gjerne oppi.
Tok så en bolle, helte oppi en boks med hakkede tomater med hvitløk, helte i en skvett med worchestershiresaus og soyasaus, hakket en halv rødløk som jeg rørte inn sammen med litt salt og spisskummen.
Helte så blandingen over kotelettene som jeg satte inn i stekeovnene på ca 200 grader i 30-35 min på varmluft og undervarme.

Dampovn med varmluft er et fantastisk redskap. Ville ha stekte potetbåter til dagens rett. Skrelte noen poteter som jeg først dampet på full guffe i 20 min før jeg skrudde over til varmluft på 190 grader i 25 min. Perfekt!
Kokte litt grønnsaker ved siden.

Digg! Et vellykket prøve prosjekt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar