
Kotelettene ble tinet, bein skjært bort og delt i passende biter. Er du glad i indisk og har tenkt til å lage det hjemme vil du ha en god venn hos Patak's indiske pastaer med forskjellig smak. I dag var det Tikka Masala (medium hot).
Skjær en medium løk, stek i panna til gylden, ta noen skjeer med pasta (etter mengde kjøtt, 400g = 1/3 glass), bland sammen og tilsett kjøttet. Stek til det er "forseglet", Dvs at alle sidene er sånn nogenlunde brunet så man ikke ser rått kjøtt lenger.
![]() |
Koteletter masala med koriander |
Når det er ferdig tar du en god dash med koriander og klipper over. Har du cashewnøtter er det også dritdigg oppi.
Som tilbehør er ris bra. Ris er ikke ris. Det må lages.
Kok opp vann i en kjele/vannkoker eller noe annet egnet.
Ta en kjele, hakk en halv løk, et par fedd med hvitløk og brun det i kjelen med en skvett olje. Sleng oppi litt salt, gurkemeie, tikka krydder eller et annet egnet krydder som egner seg til det du lager. Ta en passende mengde ris (kjøp ordentlig ris i en asiasjappe), ca en kopp til 4 pers, bland med løk og krydder blandingen. Hell så kokende vann over til det kommer vann ca en cm over risen i kjelen. Kom på svak varme i 10-15 min, og evt skru av varmen og la stå en 10 min til risen "oppleves" som ferdig. Gule/grønne rosiner (også kjøpt i asiasjappe) er også knall digg å ha i.
![]() |
Ris med rosiner |
Ha noe chillipulver kjøpt i asiasjappe ved siden av, slik at de som ønsker det sterkere kan ha det på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar