Oppskrift og fremgangsmåte:
200 g smør ble slengt i bolla til miksmasteren sammen med 2 dl sukker, 5 dl mel og en god teskje med kardemomme. Litt salt kom jeg over i skapet også, og siden det er en smaksforsterker er det greit å putte litt oppi. Blandet så sammen.
5 dl melk ble varmet til ca 40 grader (varmere enn fingeren) og en pose med tørrgjær ble blandet oppi.
Så blandet jeg alt sammen sammen og så at jeg trengte mye mer mel. Jeg dachet oppi mer mel 2-4 dl til jeg syntes at deigen var passe. 1/3 pakke rosiner kastet jeg også oppi. Rosiner er godt og hører naturlig med i søt gjærbakst, alle som er uenig tar feil
Varmet stekeovnen til 50 grader og satte bollen inn til heving med plast over i ca 45 min.
Etter 45 min med ulidelig venting slengte jeg deigen på benken og blandet inn enda mere mel da det var behov og dessuten kom jeg på at boller med mye rosiner er bedre enn boller med få, så da blandet jeg inn en 1/2 boks til. Namnam.
Bollene ble rullet sammen til passe størrelse og satt til etterheving i 25 min.
De vokste godt, ble stekt i ca 15 min og smakte fortreffelig. Ekstra smak oppnås med smør (les meierismør) syltetøy og fløtemysost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar